Selecteer een pagina

Waarom airconditioning

We voelen ons over het algemeen het prettigst bij een temperatuur van 18-22 graden Celcius en een relatieve vochtigheid van ongeveer 50 %. Als de lucht dan ook nog zuiver is zijn de omstandigheden ideaal voor lichaam en geest om optimaal te presteren. Echter in ons klimaat is dit vrij zeldzaam. Als het in uw huis, winkel of kantoor fors warmer is voelt u zich meteen minder aangenaam en fit.

Ook een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot gezondheidsklachten, evenals rook, pollen of andere deeltjes in de lucht. Voldoende ventileren kan veel problemen al voorkomen. Echter een airco zorgt voor een betere luchtkwaliteit door gebruik te maken van diverse filters waardoor de kleinste stofdeeltjes uit de lucht worden gefilterd.

De nieuwste airco’s hebben een hoog energierendement, A++ of zelfs A+++ en zijn daardoor ook ideaal om te verwarmen. Dit wordt ook wel lucht-lucht warmtepomp genoemd.

Met de hoge gas- en energieprijzen is dit zeer rendabel gedurende de winter. Bovendien is de investering veel lager dan een lucht-water warmtepomp. In combinatie met zonnepanelen is de investering dan nog sneller terug verdient.

De huidige generatie airco’s zijn ook fluisterstil, de binnenunit produceert 19 dB. Ter vergelijking: bladgeritsel 21 dB, normaal gesprek 69 dB, openbare weg 80 dB.