Selecteer een pagina

Misverstanden over airconditioning

Van een airco raak je verkouden of ziek.
Je raakt niet verkouden of ziek van een airco, wel door tocht en een te groot temperatuursverschil tussen binnen en buiten. De huidige airco’s zorgen ook voor een zg. homogene luchtbeweging. Omdat er bij het koelen ook wordt ontvochtigd ontstaat er een aangenaam binnenklimaat. De airco’s zijn tegenwoordig ook uitgerust met luchtreinigingsfilters en meestal ook te verkrijgen met speciale filters die de lucht ioniseren en pollen, rook en stof tegenhouden.

Een airco maakt veel lawaai.
De nieuwste generatie airco’s zijn voorzien van de laatste technieken en daardoor fluisterstil. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor slaapkamer, kantoor, winkel en elke andere leefruimte.

een airco is lelijk en een sta in de weg.
Een sta in de weg geldt eigenlijk alleen voor de verrijdbare airco’s. De huidige splitunit systemen hebben een mooi design, zijn erg compact en vallen nauwelijks op in een ruimte.

Een airco gebruikt veel stroom.
Moderne airco’s hebben een zeer hoog energierendement. Per KW electrisch vermogen krijgt u 5 tot 6 KW koeling of verwarming terug.

Een airco gebruik je alleen in de zomer.
Een airco kan niet alleen koelen, maar ook ontvochtigen, filteren en ook verwarmen. Dus het hele jaar comfort.

Een airco installeren is een ingrijpende verbouwing.
Bij een split-unit systeem wordt de binnenunit en de buitenunit met elkaar verbonden door twee dunne leidingen en de stroom-en signaalkabel. Hiervoor kan het nodig zijn om een dakdoorvoer of een kleine wanddoorvoer te maken. Verder kan het leidingwerk vaak weggewerkt worden achter wanden en plafonds. Waar dit niet mogelijk is kunnen afwerkgoten gebruikt worden. Dit lijkt misschien een “ingrijpende” verbouwing echter voor ons is dit dagelijks werk.