Home
airco informatie
contact / offerte
Misverstanden over airco
Volg ons op Facebook
producten en prijzen
de installatie

Misverstanden over Airco

van een airco raak je verkouden of ziek
Je raakt niet verkouden of ziek van een airco, wel door tocht en een te groot temperatuursverschil tussen binnen en buiten. De huidige airco's zorgen ook voor een zg. homogene luchtbeweging. Omdat er bij het koelen ook wordt ontvochtigd ontstaat er een aangenaam binnenklimaat. De airco's zijn tegenwoordig ook uitgerust met luchtreinigingsfilters en meestal ook te verkrijgen met speciale filters die de lucht ioniseren en pollen, rook en stof tegenhouden.

een airco maakt veel lawaai
De nieuwste generatie airco's zijn voorzien van de laatste technieken en daardoor fluisterstil. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor slaapkamer, kantoor, winkel en elke andere leefruimte.

een airco is lelijk en een sta in de weg
Een sta in de weg geldt eigenlijk alleen voor de verrijdbare airco's. De huidige splitunit systemen hebben een mooi design, zijn erg compact en vallen nauwelijks op in een ruimte. In veel gevallen kan de binnenunit zelfs vrijwel onzichtbaar weggewerkt worden.  

een airco gebruikt veel stroom
Moderne airco's hebben een zeer hoog energierendement. Per KW electrisch vermogen krijgt u circa 3,5 KW koeling of verwarming terug. En bij een airco met inverter kan de besparing oplopen tot circa 30%.

een airco gebruik je alleen in de zomer
Een airco kan niet alleen koelen, maar ook ontvochtigen, filteren en met warmtepomp ook verwarmen. Dus het hele jaar comfort.

een airco installeren is een ingrijpende verbouwing
Bij een split-unit systeem wordt de binnenunit en de buitenunit met elkaar verbonden door twee dunne leidingen en de stroom-en signaalkabel. Hiervoor kan het nodig zijn om een dakdoorvoer of een kleine wanddoorvoer te maken. Verder kan het leidingwerk vaak weggewerkt worden in wanden en plafonds. Waar dit niet mogelijk is kunnen afwerkgoten gebruikt worden. Dit lijkt misschien een "ingrijpende" verbouwing echter voor ons is dit dagelijks werk.

Technische dienstverlening, Airconditioning, Installatietechniek