Airco Coolwel
Home
airco informatie
contact / offerte
Misverstanden over airco
Volg ons op Facebook
producten en prijzen
de installatie

De installatie

Waar moet ik rekening mee houden als er een airco geinstalleerd wordt.

Allereerst wordt in samenspraak met de klant bekeken welke airco het meest geschikt is. De plaats dient te worden bepaald voor zowel de binnenunit als de buitenunit. De plaats van de binnenunit in de te koelen ruimte wordt samen met u bepaald waarbij wij adviseren over de (on)mogelijkheden.

De binnenunit dient te worden voorzien van stroom. Er moet ook een mogelijkheid zijn om het condenswater van de binnenunit af te voeren. Indien nodig wordt een condenswaterpomp geplaatst.

De buitenunit kan worden geplaatst op een dak, aan een gevel, op de grond, op een balkon enz. De binnenunit en de buitenunit worden met elkaar verbonden door twee dunne leidingen en de stroom- en signaalkabel. Hiervoor kan het nodig zijn om een dakdoorvoer of een kleine wanddoorvoer te maken. Dit lijkt misschien een ingrijpende "verbouwing" echter voor ons is dit dagelijks werk.

Vervolgens wordt het systeem volgens STEK norm gecontroleerd: Drukbeproeving, vacumeren, lekdichtheid en controle op het correct functioneren van de airco. Hierna krijgt u een duidelijke uitleg van het systeem en de bediening.

Technische dienstverlening, Airconditioning, Installatietechniek